ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΜΒΟΥ ΕΛΛ | ENG A- A+ Αα

«Η Παραμυθοπαρέα και το Παραμυθοδρόμιο του Σαββάτου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας»

    Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού ΜΑΤΑRΟΑ συνδιοργάνωσαν στις 29 Μαρτίου, στις 12 Απριλίου και στις 3 Μαΐου 2014 με επιτυχία εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Τρία απογεύματα Σαββάτου το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας πλημμύρισε από τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων.
Στις 29 Μαρτίου παρουσιάστηκε η «Ειρήνη του Αριστοφάνη» από τις σπουδάστριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΙΕΚ Ορίζων με βάση το ομότιτλο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά των εκδόσεων Παπαδόπουλος.
Στις 12 Απριλίου παρουσιάστηκαν «Οι Περιπέτειες του Οδυσσέα - όπως φαντάζουν στο μυαλό των παιδιών» από το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ1 Μιχάλης Τούμπουρος.
Στις 3 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις με τους «Αισώπου Κομιξ» που ζωντάνεψαν στο μουσείο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.
Σε όλες τις εκδηλώσεις οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια που τις πλαισίωσαν ευχάριστα και δημιουργικά.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις έγιναν και περιηγήσεις γνωριμίας με το μουσείο για τους γονείς των παιδιών από τις αρχαιολόγους του Μουσείου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας_Official

« Επιστροφή στα νέα

ΛΗ' ΕΠΚΑ 26η ΕΒΑ