ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΜΒΟΥ ΕΛΛ | ENG A- A+ Αα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2013

Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική αλλαγή.

    Η ΛΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων (ICOM) συνδιοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στις 18 και 19 Μαΐου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

 • 1. Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 6:30 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο:
  «Δες το με άλλο μάτι…
  Φωτογραφίζοντας τα μνημεία του τόπου μας»
  Θα παρουσιαστούν έργα νέων φωτογράφων από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Καλλιτεχνικό Στέκι. Οι καλλιτέχνες κινούμενοι στον θεματικό άξονα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου): «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική αλλαγή». εμπνέονται από τα μνημεία της Μεσσηνίας και δημιουργούν αποτυπώνοντας με την δική τους ματιά το παρελθόν! Διάρκεια της Έκθεσης από 18 έως 26 Μαΐου 2013. Η έκθεση πραγματοποιείται με την Ευγενική Υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 • 2. Σάββατο 18 Μαΐου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
  «το Μουσείο Αγκαλιάζω…

  Μαθαίνουμε το Μουσείο και Παίζουμε Ανασκαφή!»
  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 8-12 ετών. Σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ΛΗ΄ΕΠΚΑ. Ώρα πραγματοποίησης: 11:00 -12:30 μ.μ
  (πληροφορίες Κ. Τζαμουράνη – Μ. Τσουλάκου - Π. Τσακανίκου, τηλ. επικοινωνίας: 27210-63100 (εσωτ. 3).

 • 3. 19 Μαΐου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
  «Στα μονοπάτια της βυζαντινής Μεσσηνίας»
  Απευθύνεται σε ενήλικες. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που αρχικά σχεδιάστηκε για μαθητές δημοτικού, από την 26ης ΕΒΑ, τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν ξανά παιδιά! Ώρα πραγματοποίησης: 11:00
  (πληροφορίες Τ. Γερολύμου – Γ. Γρηγοροπούλου 27210-22534)

  - Aνοιχτή πρόσκληση στην ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας στο facebook (Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, official & Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18-19/5/2013 26η ΕΒΑ) για την ανάρτηση φωτογραφιών, βίντεο κλ.π. με θέμα τα μνημεία της Μεσσηνίας.
  Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Μαΐου.

 • « Επιστροφή στα νέα

  ΛΗ' ΕΠΚΑ 26η ΕΒΑ