ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΜΒΟΥ ΕΛΛ | ENG A- A+ Αα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2 Ιουνίου 2012

    Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας δύο πρωτότυπα προγράμματα γνώσης και διασκέδασης, που υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους!

«Η Επιστροφή του Βασιλιά» - Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, ώρα έναρξης 4 μμ.

Παππούδες και γιαγιάδες της Καλαμάτας πάρτε τα εγγονάκια σας από το χέρι και ελάτε να γνωρίσετε την ιστορία του Βασιλείου της Πύλου μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες! Σε μια σπάνια εμφάνιση, ο Βασιλιάς Νέστορας θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους πτυχές της ζωής της μυκηναϊκής περιόδου, καθώς και είδη καθημερινής χρήσης και πολεμικού εξοπλισμού. Οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους όπλα και κοσμήματα και θα νιώσουν για λίγο βασιλιάδες, καθώς θα μπορούν να φωτογραφηθούν στη θέση του Βασιλιά Νέστορα!

«Καί ταύτ' επ' αργύρω γε τήν ψυχήν προδούς! Ταξίδι στην Ιστορία του Νομίσματος»

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, ώρα έναρξης 6 μμ.

Πώς εξελίχθηκε το νόμισμα μέσα στο χρόνο; Ποιες μορφές πήρε και ποιους ρόλους επιτέλεσε; Ένα επίκαιρο πρόγραμμα, που ερευνά τις αλλαγές του νομίσματος και της χρήσης του! Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία του νομίσματος μέσα από σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, τις μοναδικές συλλογές του μουσείου και πρακτικές, διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-63100 και 26410

« Επιστροφή στα νέα

ΛΗ' ΕΠΚΑ 26η ΕΒΑ