ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΜΒΟΥ ΕΛΛ | ENG A- A+ Αα

Εκπαιδευτικές δράσεις

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας συμμετέχει ενεργά στην εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠ.ΠΟ.Τ καθώς θεωρεί σημαντική την εκπαίδευση στον πολιτισμό ως μέρος αγωγής του μαθητικού και ενήλικου κοινού. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει στο και γι' αυτή τη χρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολικές ομάδες και επισκέπτες.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για οικογένειες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία


Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο 2012-2013

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται δωρεάν σε σχολικές ομάδες με μέγιστο αριθμό 25 παιδιών(ένα σχολικό τμήμα).

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα πρέπει να επικοινωνούν στα τηλ. 27210 63100 ή 27210 26410 με τις κ.κ. Μαίρη Τσουλάκου και Κατερίνα Τζαμουράνη, αρχαιολόγους, υπεύθυνες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

και στα τηλ. 27210 22534 και 62829 με τις κ.κ. Ι. Γρηγοροπούλου, Κ. Γερολύμου, υπεύθυνες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.


Ώρες 09:00π.μ – 3:00 μ.μ. καθημερινά.

Για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-13 μπορεί να πραγματοποιηθούν αλλαγές ή ακυρώσεις στο παρακάτω πρόγραμμα, όπως επίσης να γίνουν καινούριες εκπαιδευτικές δράσεις ανάλογα με τις δυνατότητες των Υπηρεσιών μας και των υπεύθυνων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΛΗ ΕΠΚΑ και της 26ης ΕΒΑ

«Τα ζωάκια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου, Α'και Β'Δημοτικού

«Μια πινΕλιά στο χρόνο»

«Τα μυθικά όντα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας»

«Πάμισος το θεϊκό ποτάμι της Μεσσηνίας»

«Το Μουσείο αγκαλιάζω, Μαθαίνω το Μουσείο, Παίζουμε ανασκαφή;»

«Στα μονοπάτια της βυζαντινής Μεσσηνίας»

«Μάντεψε ποιος είμαι!»

«Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου»

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για επισκέπτες

ΛΗ' ΕΠΚΑ 26η ΕΒΑ